Snorkelen

201413

De afgelopen nacht is wat minder moeizaam verlopen dan de nacht ervoor. Minder alert op geluiden die van buiten naar binnen komen, de airco die minder koud staat en wat meer gewend aan ons nieuwe onderkomen. Vandaag doen we een rondje om het eiland. Dat lijkt meer dan dat het in werkelijkheid is. De camera’s gaan natuurlijk mee, zodat, als de situatie zich voor mocht doen, we in ieder geval in staat zijn om een leuk plaatje te maken. Het blijkt dat het eilandje tal van leuke vogels herbergt die net als de apen in Danum Valley bijzonder lastig te fotograferen zijn.

Na een dag op dit eiland valt op dat we totaal geen last van ongedierte hebben. Het eerste vliegend insect moeten we nog tegenkomen. Alleen daarom al is dit een paradijsje. Na het kleine rondje wandelen, waar we overigens weer een militair met indrukwekkend geweer in een hutje zien zitten, is het tijd om te zwemmen. De duikbril gaat weer op, tijd om op zoek te gaan naar het onderwaterleven. Mijn uitrusting blijkt niet helemaal in orde te zijn. Ik krijg meer van het zoute zeewater binnen dan me lief is. Gadverdamme wat is dat vies. Met z’n drieën vermaken we ons prima in het water. Om ons te wapenen tegen de zon, dragen we inmiddels ook T-shirts in het water. We vermaken ons prima in het water en voordat we het merken is het al weer borreltijd. San kleedt zich snel om en haalt twee biertjes in het restaurant die we lekker ons ons terras opdrinken. Floor heeft ergens deze vakantie cola leren drinken en borrelt gezellig mee. We hebben uiteraard wel afgesproken dat cola een echt vakantiedrankje is en dat thuis weer gewoon sap gedronken wordt!

Na de lunch is het de beurt aan San om te gaan snorkelen. Floor en ik blijven achter in ons huisje en lezen wat (of slapen…) of zijn weer eens in de weer met de Loom elastiekjes. Na enige tijd komt San terug van het water. Ze is hartstikke enthousiast over het waterleven. Ze is naar het koraal gezwommen en heeft een aantal foto’s en filmpjes gemaakt met de onderwatercamera van Floor. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk zodat ook ik nog even het water in ga en richting koraal zwem. Het blijkt inmiddels eb te zijn en dat maakt het zwemmen niet echt makkelijk. Mooi is het inderdaad wel. Verschillende soorten vissen en koraal komen voorbij. Ook ik heb het cameraatje bij mij. In praktijk blijkt het fotograferen lastig te zijn, er valt weinig te zien op het display. Dus een kwestie van mikken en later beoordelen of de foto’s gelukt zijn.

De middag maakt langzaam maar zeker plaats voor de avond. Tijd dus om het water te verlaten en ons klaar te maken voor het diner. Gewapend met het reisjournaal, drie telefoons en de elastiekjes gaan we naar het restaurant. Wat een heerlijke tijd!