Heel wat voeten in de aarde…

Gaat het dan echt gebeuren? Gaan we dit jaar dan echt naar Afrika? Vorige jaar gooide Covid nog roet in het eten, maar nu lijkt het er toch echt op dat we gaan!

Door het hele huis zijn vakantiespullen te vinden. Camera’s, batterijen, kledingstukken die van jou en mij kunnen zijn en allerlei ingewikkelde en dus uiterst belangrijke documenten. San lijkt alles onder controle te hebben en straalt rust en kalmte uit en dat is precies datgene wat ik nodig heb!

We gaan dus weer naar Afrika! Een rondje Botswana deze keer. In zoverre niets nieuws onder de zon. Wat wel nieuw is deze keer, is dat we niet alleen gaan. We hebben deze keer de reis gepland met vrienden uit Nijmegen (Bart, Marloes en zoon Wouter). De planning van de reis had door Covid nogal wat voeten in de aarde en had eigenlijk een jaar eerder al moeten plaatsvinden. Door regelgeving van landen en luchtvaartmaatschappijen was met name de terugreis een groot probleem. Zo groot zelfs dat we vorig jaar de reis een week voor aanvang hebben moeten annuleren. Gelukkig konden we het merendeel van de reis zonder verdere kosten doorschuiven naar 2022!

Diezelfde Covid zorgt, nu we wel weer zonder beperking kunnen reizen, voor enorme personeelstekorten in de luchtvaartbranche. Een tekort aan securitymedewerkers, doaniers, bagageafhandelaars. De afgelopen weken is dit een hot topic in de journaals en actualiteitenprogramma’s. Wachtrijen van uren bij de inname van de bagage en bij de security afhandeling waardoor nogal wat reizigers hun bagage kwijtraken en zelfs hun vlucht missen.

Is het dus spannend? Ja, het is retespannend, maar dat weerhoudt ons niet van het beginnen aan deze reis. We hebben er onwijs veel zin in!!