Amsterdam – Kuala Lumpur

7 juliHet is 16:53 uur lokale tijd. De eerste dag van onze vakantie is eindelijk aangebroken. Na een vlucht van bijna dertien uur zijn we geland in Kuala Lumpur (Maleisië).

Om half vier zijn we gisteren vanuit Eindhoven naar Schiphol vertrokken. Onze vlucht vertrekt pas om negen uur dus we zijn veel te vroeg. Gelukkig is het geen straf om rondjes te lopen op Schiphol en daarbij een vakantiebiertje te drinken.
De reis van Schiphol naar Kuala Lumpur verloopt zonder problemen. We hebben onszelf verwend door Economy Comfort Plus te boeken. Enige, maar wel lekkere, voordeel is de extra beenruimte. Dat bevalt meer dan prima! In ieder geval voor mij. Voor Floor en Sandra wellicht niet noodzakelijk maar we reizen samen, dus zitten we ook samen, dat spreekt voor zich. Voor het eerst sinds lange tijd vliegen we weer eens met KLM. Het vliegtuig (een Dreamliner), de stoelen en het comfort bevallen goed, het eten en de bemanning daarentegen vallen een beetje tegen. Gelukkig gaan we niet op vakantie om te vliegen, maar vliegen we om op vakantie te gaan. Bovendien, het is een nachtvlucht dus we proberen vooral wat te slapen om ‘morgenochtend’ vooral fit wakker te worden.

Kuala Lumpur, hoe leuk dan ook, is geen doel op zich. Het is meer een overstapplaats naar de uiteindelijke bestemming Indonesië, of meer specifiek Sumatra! Maleisië (of in ons geval Borneo) en Indonesië (in ons geval Sumatra) hebben een grote overeenkomst: De orang oetan! Deze mensaap waar we ook al in 2014 naar op zoek zijn geweest (en hebben gevonden) is een van de belangrijkste redenen om weer naar Azië af te reizen. Natuurlijk, het geweldige eten en de mooie natuur spelen ook een rol om deze hoek van Azië weer op te zoeken, maar de kans om weer eens oog in oog te staan met de Mens uit het Woud weegt toch wel heel erg zwaar.

Voor het zover is genieten we nog even van een biertje aan de rand van het zwembad van het Sama Sama hotel. Dat het in Nederland nog geen twaalf uur is, maakt helemaal niets uit. We moeten immers zo snel mogelijk de jetlag kwijt!
Terwijl ik van mijn biertje geniet en de eerste pagina’s van het reisdagboek vul, liggen San en Floor al in het zwembad. Het Sama Sama hotel is een luchthaven hotel dat we in 2014 ook al hebben bezocht. Dat beviel destijds zo goed dat we dat we er nu voor gekozen hebben om onze vakantie hier te laten beginnen.
Onze kamer bevindt zich op de (hoogste) negende verdieping en biedt daarom het recht om gebruik te maken van de executive lounge! Concreet: tussen zes en acht uur ‘s avonds kunnen we ons hier te goed doen aan ‘complimentary food and cocktails’.
De lounge is bij lange na niet vol, maar dat kan voor ons als Hollanders de pret niet drukken. We doen ons graag te goed aan de hapjes en de drankjes en laten zo op een prima manier de avond z’n intrede doen.
Als de bordjes leeg en de drankjes op zijn, is het tijd om naar het restaurant te gaan. Floor en ik weten van de vorige keer nog dondersgoed wat we willen eten: Sateh! San sluit zich daar deze keer graag bij aan. Met een grote kan bier en een lekker glas cola proosten we op de eerste dag van de vakantie.

Na het eten, is het weer snel naar boven. De wekker gaat morgen om zes uur, dus we moeten zorgen dat we een beetje fit zijn voor ons Sumatraanse avontuur.