Op weg naar de jungle

T11
Het verblijf in ons mini-paradijs zit er weer op. We gaan weer reizen. Deze keer geen treinstation met interessante en vreemde reizigers. Nee, deze keer gaan we gewoon vliegen. Voor we echt vertrekken doen San en Floor nog een keer een wedstrijdje wie het eerst in het water ligt ligt. Ik maak nog wat foto’s en wat filmpjes waarna het tijd is om te ontbijten. Tot en met dit deel van de vakantie is het ontbijt steeds geserveerd. Nog geen enkele keer hebben we een buffet gehad. Ook vandaag dus weer het gewoonlijke scrambled of fried eggs en een pannenkoekje. Het smaakt overigens prima en zodra we een en ander op hebben is het tijd om te vertrekken.

Kenmerk van een reisdag is wachten. Wachten op het inchecken, het boarden, het taxiën en uiteindelijk het opstijgen en weer landen. Aangekomen op onze plaats van bestemming moeten we weer wachten, wachten op onze chauffeur. Zodra ook die gesignaleerd is kunnen we starten met het laatste deel van deze reisdag. We hebben nog een rit van ongeveer honderddertig kilometer voor de boeg. Een flinke Toyota brengt ons naar ons een na laatste verblijf. Natuurpark Khao Sok. Om beurten dutten we in, terwijl de chauffeur flink gas geeft.

Als we uiteindelijk de parkeerplaats van ons hotel oprijden heb ik zo mijn bedenkingen. Waar zijn we nu weer aanbeland? Het oogt allemaal niet heel geweldig. De eigenaar heet ons welkom en laat ons onze kamers voor de komende nachten zien. De eerdere scepsis verdwijnt als sneeuw voor de zon. De kamers zijn prima maar het is het uitzicht dat ons onderkomen fenomenaal maakt. We zitten letterlijk aan de voet van het tropsich regenwoud. De koffers worden in een hoek neergelegd, de minibar wordt opengetrokken en we nemen plaats in de stoelen die op het terras zijn neergezet. Heerlijk. Het blijkt dat San een familiekamer heeft geboekt. In ons geval betekent dit dat Floor een eigen appartement heeft met twee bedden een eigen douche en een toilet. Luxe dus!

Terwijl de lucht betrekt lopen we richting receptie om de formaliteiten nog even te regelen. We bestellen wat te eten en laten ons door ventilatoren afkoelen. Zouden we dan nu eindelijk eens een tropisch buitje meemaken? Nee hoor, het blijft drukkend warm. Ook vandaag blijft het droog.